Hoe kan ik een mail in mijn automation op een specifieke datum / tijd versturen?

Wil je een mail in een automation op een specifieke datum of op een vaste tijd versturen? Dat kan door middel van een wachtstap. In dit artikel wordt omschreven hoe je dit kunt instellen.

Versturen op specifieke datum

1. Als je een mail wilt versturen op een specifieke datum, dien je eerst een wachtactie toe te voegen aan jouw automation. Klik daarvoor op het plusje.

2. Onder voorwaarden en werkstroom vind je de optie 'wacht'. Klik hier op.

3. Selecteer vervolgens 'totdat aan bepaalde voorwaarde wordt voldaan'.

4. Vervolgens ga je voorwaarden invoeren. Wil je bijvoorbeeld op 1 januari de mail versturen, geef dan aan dat de huidige maand januari en de huidige dag van de maand 1 moet zijn. Pas zodra deze ingegeven voorwaarden overeenkomen met de daadwerkelijke datum, gaan de contacten door naar de volgende stap. Klik op 'opslaan'.

5. Klik nogmaals op 'opslaan'.

6. Onder de wachtstap kun je nu een mail toevoegen.

Verzenden op specifiek tijdstip

Stel je wilt dat je mails om 8 uur in de ochtend verstuurd worden, dan kun je dit realiseren door op dezelfde manier een wachtstap toe te voegen. Voeg dan als voorwaarde in 'huidige tijd is 8 am'.

(Let op: indien je instelt dat je mail om 8:00 wordt verzonden en een contact komt om 8:15 bij deze stap terecht, dan ontvangt hij / zij deze mail alsnog. De tijd 8am wordt gezien als alle tijd tussen 08:00 en 08:59.)