Hoe kan ik meerdere contacten tegelijk bewerken?

Hiervoor hebben we een handige tool, de bulk editor. Hiermee kun je meerdere contacten tegelijk bewerken.

Zo kun je:

• Tags toevoegen of verwijderen
  • Contacten inschrijven of uitschrijven van een lijst
  • Contacten toevoegen aan of verwijderen uit automations
  • Velden bijwerken (contact informatie)

Zo kun je bijvoorbeeld contacten die aan een bepaalde voorwaarde voldoen gelijktijdig taggen. Of stel je hebt een groep contacten die je graag aan een automation wilt toevoegen, dan kan dat met de bulk editor.

Hoe werkt het?

1. Ga naar 'contacten'.

2. Selecteer de contacten die je wilt wijzigen met de checkbox en klik op 'wijzig'. Wil je alle contacten wijzigen? Druk dan op de 'bewerk alles bij' knop. Je hoeft dan geen checkboxen aan te vinken.

3. Vervolgens verschijnt de bulk editor. Onder acties kun je kiezen welke wijziging je wilt doorvoeren. Je kunt ook meerdere wijzigingen tegelijk doen.

4. Zodra je een actie selecteert, verschijnt een dropdown menu. Je kunt hier direct de optie die je wilt selecteren of er naar zoeken in de zoekbalk. In dit voorbeeld voegen we de contacten toe aan een automation.

5. Klik op 'voeg toe aan automatische serie'.

6. Links in het scherm zie je de actie staan. Zodra je alle gewenste acties hebt toegevoegd, klik je op 'wijzigingen toepassen'.

7. Geef vervolgens bij de waarschuwing akkoord op de wijziging.