Hoe voeg ik een bijlage toe aan mijn e-mail?

Je kunt enkel aan een HTML mail een bestand toevoegen. Toch raden we dit niet aan, aangezien e-mails met bestanden vaak als spam geregistreerd worden. Je kunt daarom beter een URL aan je e-mail toevoegen die leidt naar het bestand.

Link (URL) genereren

Om snel een link naar een bestand te maken kun je gebruik maken van de MailBlue Content Manager (Campagnes > Content Manager). Met de 'Bestand toevoegen' knop voeg je eenvoudig bestanden toe aan de Content Manager. Als het bestand is geüpload kun je het deze aanklikken en vervolgens kun je bovenaan de pagina de link ophalen met het koppel icoontje (zie screenshot). Je kunt nu de URL kopiëren en deze binnen een campagne toevoegen aan een knop of link.

Let op: het is niet mogelijk om video's toe te voegen aan de Content Manager.

Heb je jouw bijlage al geüpload in de Content Manager, maar wil je hier (met terugwerkende kracht) nog een link van genereren, dan kan dit ook! Je kunt namelijk in het overzicht van de Content Manager van al jouw bijlages ook een link generen, zonder dat je hiervoor naar de bewerkomgeving hoeft te navigeren.

Je kunt jouw link dus op twee manieren ophalen:
1. In de bewerkomgeving/direct na het uploaden van jouw bestand:
2. In het overzicht van jouw Content Manager:

Maak je bijvoorbeeld gebruik van WordPress? Dan kun je het bestand ook toevoegen aan je mediabibliotheek. Vervolgens wordt er vanzelf een url gegenereerd die naar een pagina leidt waar je dit bestand kunt vinden. Deze url kun je dan vervolgens in je mail plaatsen, bijvoorbeeld achter een button.