Hoe voeg ik een bijlage toe aan mijn e-mail?

Het is alleen mogelijk om aan een HTML-mail een bestand toe te voegen. Toch raden we dit niet aan, aangezien e-mails met bestanden vaak als spam geregistreerd worden. Je kunt daarom beter een URL aan je campagne of automatiseringsmail toevoegen die naar het bestand leidt.

 

Link (URL) genereren

Om een link naar een bestand te maken, kun je gebruik maken van de MailBlue Content Manager. Deze vind je door in je MailBlue account naar 'Campagnes' > 'Inhoud' te navigeren, onder het kopje 'Beheer'. Met de blauwe 'Bestand toevoegen' knop, die rechts bovenin staat, voeg je eenvoudig bestanden toe aan de Content Manager.

content-manager-bestand-toevoegen.png

Let op: Het is niet mogelijk om video's toe te voegen aan de Content Manager.

Als het bestand is geüpload, kun je deze aanklikken en vervolgens kun je bovenaan het bestand op het tandwieltje/instellingen icoontje klikken. Je kunt nu de URL kopiëren en binnen een campagne of automatiseringsmail toevoegen. De URL kun je bijvoorbeeld achter een 'Knop' plakken of je kunt het gebruiken als een hyperlink in de tekst van je mail.

content-manager-url-genereren.png
content-manager-url-kopieren.png

 

Maak je gebruik van een WordPress website?

Dan kun je het bestand ook toevoegen aan je WordPress mediabibliotheek. Vervolgens wordt er vanzelf een URL gegenereerd die naar een pagina leidt waar je dit bestand kunt vinden. Deze URL kun je dan vervolgens in je MailBlue e-mails plaatsen.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0