Hoe voeg ik de waarde van het ene contactveld in een ander contactveld in?

Er zijn twee verschillende methodes die je kan gebruiken om de waarde van het ene contactveld in een ander contactveld in te voegen:

• Exporteer/Importeer je lijst
  • Zapier

Je kunt ook de waarde van een contactveld kopiëren naar een aangepast veld voor een deal.

Exporteer/Importeer je Lijst

Deze optie vereist dat u uw contacten naar een CSV-bestand exporteert en ze opnieuw importeert, waarbij u ervoor zorgt dat u het veld in uw bestand toewijst aan een nieuw veld in uw account. In dit voorbeeld nemen we de waarde van een datumveld en verplaatsen we het naar een tekstinvoerveld.

1. Klik op de "Exporteer" knop in de contact overzicht pagina

2. Het CSV bestand zal beginnen te downloaden. Open het bestand en verwijder alle velden behalve die van het email adres veld en het veld dat je naar een nieuw contactveld wilt kopiëren:

3. Klik vervolgens op de knop "Importeren" op de pagina met het contactoverzicht.

4. Klik op de knop "Importeren uit bestand".

5. Er verschijnt een bestandsbrowser. Navigeer naar het bestand dat je wilt importeren en klik erop om het te selecteren.

6. Klik op de importpagina op de vervolgkeuzelijst "Toewijzen aan veld" voor het veld dat u wilt importeren en klik vervolgens op "[Nieuw veld toevoegen]".

Er verschijnt een modaal venster en je wordt gevraagd welk type veld je wilt maken. Klik op het veldtype en klik vervolgens op "Volgende".

Vervolgens moet je je veld een naam geven en antwoordopties opgeven (indien van toepassing).

Als je klaar bent, klik je op 'Opslaan'.

7. Sla zowel het gedeelte Lijst selecteren als Tags toevoegen op de pagina Importeren over.

Aangezien je alleen de waarde van één contactveld gebruikt en deze aan een ander contactveld toevoegt, hoef je op dit moment geen lijst te selecteren of tags toe te voegen. Als je in deze stap een lijst selecteert, loop je bovendien het risico om niet-geabonneerde contacten de status "Actief" voor die lijst te geven.

8. Klik op "Bestaande contacten bijwerken" en klik vervolgens op "Nu importeren".

De waarde van uw oorspronkelijke contactveld wordt toegevoegd aan uw andere contactveld.

Zapier

Deze optie maakt gebruik van een webhook en een automatisering die je contactveld automatisch zal bijwerken. Deze optie vereist dat je een ActiveCampaign-account en een Zapier-account hebt.

In dit voorbeeld gaan we het systeemtelefoonveld bijwerken met de waarde van een aangepast contacttelefoonveld.

1. Ga naar de pagina Overzicht automatiseringen en klik op "Nieuwe automatisering".

2. Klik op "Start from Scratch" en klik vervolgens op "Doorgaan".

3. De Automation Trigger-modaal wordt geopend. Klik op 'Veldwijzigingen' en vervolgens op 'Doorgaan'.

4. Selecteer het aangepaste telefoonveld in de vervolgkeuzelijst. Kies vervolgens of je wilt dat deze trigger wordt uitgevoerd als dit veld ooit verandert of in een specifieke waarde. In dit voorbeeld kiezen we 'ooit'.

5. Vervolgens kun je kiezen hoe vaak deze trigger wordt uitgevoerd.

In dit voorbeeld kiezen we 'de eerste keer' dat de contactpersoon 'wordt toegevoegd of bijgewerkt'.

6. Klik op "Start toevoegen".

7. Open een nieuw tabblad of venster in je browser en log in op je Zapier-account.

8. Klik op "Maak een Zap!"

9. Kies "Webhooks" voor uw Zap-trigger.

10. Selecteer "Catch Hook" en klik op "Continue".

11. Zapier genereert een webhook-URL voor u. Klik op 'Kopiëren naar klembord'.

12. Ga terug naar je ActiveCampaign-automatisering en klik op het knooppunt (+).

13. Klik op Voorwaarden en workflow> Webhook.

14. Voeg uw door Zapier gegenereerde Webhook-URL toe aan de URL-balk en klik op "Opslaan"

15. Klik op "Actief" in de rechterbovenhoek van uw scherm om uw automatisering in te schakelen. (Zapier heeft een testcontact nodig via deze automatisering.)

Zo ziet de automatisering eruit:

16. Voeg een testcontact toe aan je automatisering. Om dit te doen, selecteer je een contactpersoon met een telefoonnummer in het aangepaste telefoonveld op de pagina Contactpersonenoverzicht. Klik vervolgens op 'Toevoegen' in het automatiseringsgedeelte van de profielpagina van de contactpersoon.

17. Ga terug naar je Zapier-account om je Zap in te stellen en klik op "Doorgaan".

18. Klik in het volgende scherm nogmaals op "Doorgaan" om door te gaan naar de stap "Test deze stap".

19. Klik op "OK, ik heb dit gedaan" om een test uit te voeren.

20. Klik op "Doorgaan" in het volgende scherm om door te gaan met het instellen van uw actie.

21. Selecteer "ActiveCampaign" in de lijst met beschikbare apps.

22. Selecteer "Contactpersoon maken / bijwerken" en klik op "Doorgaan".

23. Verbind uw ActiveCampaign-account met Zapier als het nog niet is verbonden:

24. Op de volgende pagina moet u een lijst selecteren en het veld voor het e-mailadres toewijzen.

25. Zoek op diezelfde pagina het veld Telefoonnummer. Dit is het veld dat kan worden gebruikt met de sms-functie. Wijs dat vervolgens toe aan uw aangepaste telefoonveld. Klik vervolgens op 'Doorgaan'.

26. Klik op de volgende pagina op "Maken en doorgaan" om uw actie te testen:

27. Zodra de test is voltooid, klikt u op 'Voltooien'.

28. Geef je Zap een naam en klik op de schakelaar om hem in te schakelen.

Je Zap is nu ingesteld. Nu, de eerste keer dat een contactpersoon wordt toegevoegd / bijgewerkt met een waarde voor het aangepaste telefoonveld, zullen ze worden ingevoerd in uw automatisering waar ze uw webhook-stap raken. Die webhook stuurt informatie naar Zapier en Zapier werkt het systeemtelefoonveld bij met de waarde van uw aangepaste telefoonveld. Dit gebeurt allemaal automatisch.