De e-mailontwerper gebruiken om een campagne op te maken

De Designer maakt het makkelijk om snel mooie, custom e-mail campagnes te maken zonder dat je code hoeft te kennen. Dit artikel zal je door ieder content blok soort loodsen, hoe de drag&drop feature werkt, hoe je kolommen creëert, hoe je afbeeldingen toevoegt en aanpast, hoe je je tekst aanpast, en hoe je een button aan je campagnes toe kunt voegen.

Drag & Drop Content Blokken

Content blokken zijn de bouw blokken die je gebruikt om een campagne te maken. Onze Email Designer heeft negen verschillende soorten die je kunt gebruiken:

• Tekst - gebruik dit om een kopie toe te voegen
  • Afbeelding - gebruik dit om afbeeldingen toe te voegen
  • Knop - Gebruik dit om een vraag naar actie op te laten vallen
  • Video - gebruik dit om te linken naar een video op YouTube of Vimeo
  • Regeleinde - Gebruik dit design element om een regeleinde toe te voegen tussen content blokken
  • Afstandhouder - gebruik dit design element om afstand tussen je content blokken toe te voegen
  • Social - Gebruik dit om je social media volg pagina's toe te voegen en laat je contacten je pagina delen op hun sociale netwerken
  • HTML - gebruik dit om je eigen HTML code toe te voegen

Om deze content blokken te gebruiken in je e-mail, klik je op je gekozen content blok van het "Voeg toe" menu aan de rechterkant, en sleep deze in de gewenste plaats in je e-mail. Terwijl je dit content blok aan het slepen bent naar het template zul je zien dat er een groene highlight lijn verschijnt. Deze lijn indiceert waar het content blok geplaatst zal worden als je het content blok dropt door niet te klikken.Screen_Recording_2019-07-31_at_09.37_AM.gif

Voeg een kolom toe

Misschien wil je ook wel een kolom toevoegen in je email campagne. Dit kun je doen door een nieuw content blok te slepen naar de zijkant van een al bestaand content blok. Beweeg het content blok rond totdat alleen de zijkant van het bestaande kolom ge-highlight is.

Je kan de maat van het kolom aanpassen door te klikken op dat content blok, je muis laten zweven over de zijkant en sleep de kolom tot je gewenste wijdte.

Voeg Afbeeldingen toe en pas aan

Om een afbeelding toe te voegen kun je simpelweg het afbeelding content blok drag & droppen waar je wilt. Klik op het content blok en in de pop-up zal de Afbeelding Manager alle afbeeldingen laten zien die je op dat moment hebt. Je kan ook een nieuwe afbeelding toevoegen als je wilt, klik op "Voeg nieuwe afbeelding toe" rechts bovenin.

Om een afbeelding in je campagne te zetten muis je over de afbeelding die je wilt in de afbeelding manager en klik je op "kies". Als de afbeelding eenmaal is toegevoegd heb je optie om de plaatsing aan te passen in het content blok, de afbeelding uit te snijden en te bewerken, de afbeelding aan te passen, Drag & Drop die afbeelding content blok in een andere sectie van je template of pas de maat van je afbeelding aan.

Om de maat van je afbeelding aan te passen kan je simpel over het afbeelding content blok heen zweven met je muis en de formaatbalk links of rechts slepen. Deze zal niet alleen de maat van de afbeelding aanpassen, maar het gehele content blok. Denk er aan dat deze optie alleen werkt als de afbeelding geschikt is om de wijdte van het blok te vullen.resize_image_1.gif

Je kan ook handmatig de afbeelding in het content blok aanpassen. Om dit te doen muis je over de afbeelding en rechts onderin van het content blok zul je een twee richtingen pijl zien. Klik die twee richtingen pijl en sleep je afbeelding tot de juiste maat.Resize_image_2.gif

Tekst Opmaken

De email designer biedt ook verschillende opties in hoe je je tekst kunt opmaken. Dit omvat het aanpassen van de lijnhoogte (ruimte tussen elke lijn); het wijzigen van het lettertype, de grootte en de kleur; marges en opvulling aanpassen; en het insluiten van een link.

De opties tab aan de rechterkant van het menu geeft je de mogelijkheid om de lijnhoogte aan te passen, marges en opvulling instellen, de achtergrondkleur aanpassen. Om deze opties te gebruiken, klik op het tekst content blok dat je wilt aanpassen, en klik op het opties menu tab.

Om het lettertype aan te passen of om stijl aan je tekst toe te voegen, klik je gewoon op het gewenste inhoudsblok en er verschijnt een modale menubalk waar je een ander lettertype kunt toepassen, de lettergrootte en kleur kunt aanpassen en je tekst kunt uitlijnen. In dit menu kan je ook tekst linken en een personalisatie-tag invoegen.

Voeg een Knop voor Vraag naar Actie toe

Het toevoegen van een knop aan je e-mailcampagne is een geweldige manier om een oproep tot actie op te laten vallen bij je lezer - misschien wil je dit gebruiken voor webinar-registraties of een .pdf-download. Om deze knop toe te voegen, klik je op het knop content blok en sleep deze naar de gewenste plek. Je zult zien dat we de tijdelijke tekst "Klik hier" hebben toegevoegd. Om de inhoud van de knop te wijzigen, klik je op de knop en verwijder je de verstrekte tekst en typ je je eigen tekst. In het menu Opties aan de rechterkant kan je een link toevoegen die je lezer naar je favoriete website brengt wanneer ze op die knop klikken. Je kunt ook de achtergrondkleur en het lettertype, de grootte en de kleur regelen met het menu Opties.