Je Typeform account koppelen met MailBlue

Met MailBlue's Typeform integratie kan je meerdere Typeform accounts en formulieren koppelen met je MailBlue account. Als je dit doet maakt en update MailBlue contacten van Typeform inschrijvingen.

• Dit is een directe integratie met Typeform. Je hebt alleen een MailBlue account en een Typeform account nodig om deze Setup te voltooien
  • Deze integratie is beschikbaar voor alle soorten MailBlue abonnementen en alle soorten Typeform abonnementen
  • Deze Setup voltooi je vanaf je Mailblue account.Bij het maken van koppelingen moet je er rekening mee houden dat MailBlue en ActiveCampaign hetzelfde is en je mogelijk voor de optie ‘ActiveCampaign’ moet kiezen.
  • Deze integratie voegt geen contacten direct toe aan een lijst in MailBlue. Als je Typeform gebruikt om contacten te verzamelen die gekozen hebben om marketing communicaties te ontvangen zou je gebruik moeten maken van de "Voeg toe aan lijst" automatie actie om ze toe te voegen aan je lijst
  • Er zit geen limiet aan het aantal velden dat je kan toevoegen in je Typeform formulier
  • Typeform velden kunnen alleen toegevoegd worden in bestaande velden in MailBlue. Om Typeform velden toe te voegen aan je MailBlue account zou je deze eerst in MailBlue moeten aanmaken. Deze integratie maakt geen nieuwe velden in je MailBlue account

Je Typeform account koppelen met MailBlue

In deze sectie zal ik je laten zien hoe je je Typeform account kan koppelen met je MailBlue account, formulieren koppelen met MailBlue en velden toevoegen aan je MailBlue account.

1. Vanaf je MailBlue account klik je op "Apps."

2. Gebruik het zoek veld rechts bovenin de "Alle Apps" pagina en zoek naar Typeform.

3. Klik de Typeform optie om deze te openen

4. De Typeform app pagina zal zich inladen. Klik dan op de "Account Koppelen" button

5. Als je al ingelogd bent in je Typeform account dan zal je doorgestuurd worden naar een autorisatie pagina. Klik de "Accepteer" button om door te gaan. Als je niet ingelogd bent in je Typeform account zul je gevraagd worden om in te logen en daarna de login te autoriseren.

6. De Typeform app pagina zal zich herladen. Het "Accounts" tab zal je gekoppelde Typeform accounts laten zien en alle formulieren die je hebt gemaakt in je Typeform account. Deze formulieren zullen een "Inactieve" status hebben.

Zoek het formulier dat je wilt koppelen met je MailBlue account en klik op de formulier naam.

7. Vervolgens wijs je het e-mailadres veld van je formulier in Typeform toe aan het e-mailadres veld in MailBlue. Deze stap is vereist. Het e-mailadres veld kan een veld zijn waar individuen een reactie typen of het kan een verborgen veld op je formulier zijn.

Formulieren die niet om een e-mailadres vragen kunnen niet gesynchroniseerd worden met je MailBlue account.

Om het e-mailadres veld in kaart te brengen, klik de Typeform dropdown. Deze vind je links en klik het e-mailadres veld. Het MailBlue e-mailadres veld is dan alvast voor je geselecteerd.

map email address field

8. Vervolgens kan je extra velden van je formulier toevoegen aan contact velden in je MailBlue account. Je kan er een toevoegen, of een paar, of allemaal.

Om dit te doen, klik je op "Veld toevoegen". Klik dan op de Typeform dropdown om het veld dat je naar MailBlue wilt zetten te selecteren. Klik daarna op de ActiveCampaign dropdown om het contactveld te selecteren waarnaar je deze wilt toewijzen.map custom contact fields

Herhaal deze stap voor ieder extra veld dat je wilt toevoegen.

9. Als je eenmaal klaar bent met het toevoegen van de gewenste velden, klik op de "Opslaan" knop.

Een bevestiging bericht zal zich tonen op de Typeform app pagina in je MailBlue account dat je laat weten dat je instellingen zijn opgeslagen.

Je gekoppelde formulier zal bovenaan al je Typeform formulieren staan en zal de status "Actief" hebben.

De Typeform integratie verschijnt ook op de "Gekoppelde Apps" pagina in je MailBlue account.Connected Apps page

Bekijk de Typeform webhook

Een webhook wordt gegenereerd voor ieder formulier die je koppelt met je MailBlue account. Deze webhook vindt je terug in je Typeform account en wordt gebruikt om alle formulier inschrijving data te verzenden naar je MailBlue account.

Om de webhook te bekijken:

1. Log in op je Typeform account

2. Klik "Koppel" in de formulier builder van het gekoppelde formulier

3. Klik op de "Webhooks" optieClick Connect then click Webhooks

De webhook zal verschijnen:

Bekijk gesynchroniseerde contacten in MailBlue

Contacten die een gekoppeld formulier invullen zullen meteen gesynchroniseerd worden met je MailBlue account. Een contact profiel wordt voor hun aangemaakt. Contacten die worden toegevoegd aan je MailBlue account via deze formulier inzending krijgen twee tags aan hun profiel:

• Typeform-integratie
  • Typeform-integratie[yourformname]-form

Aanvullend zullen contactvelden worden geüpdate.Contact profile synced from Typeform

Formulier inzendingen van deze integratie voegen geen site tracking cookie toe aan contacten.

Bekijk formulier inzend logs

Formulier inzend logs in je MailBlue account laten succesvolle en gefaalde inzendingen van je gekoppelde formulier(en) zien. Je kan deze logs filteren bij integratie, account (Typeform account email), en soort (alle inzendingen of nieuwe inzendingen) door te klikken op de dropdown velden die verschijnen aan de bovenkant van de pagina.

Om de formulier inzend logs te bekijken:

1. Zoek naar de Typeform app pagina in je MailBlue account (klik Apps > Gekoppelde Apps > Typeform)

2. Klik op de "Bekijk logs" knop.

Een pop-up venster opent en laat je formulier inzendingen zien:

Informatie in de log bevat:

• Datum en tijd het formulier is ingezonden
  • Integratie naam
  • Account (E-mailadres gekoppeld met het gekoppelde Typeform account)
  • Status (Succesvol of gefaald)
  • Soort (Alle of nieuwe inzendingen)
  • Details (Formulier naam)

Door te klikken op het rechter dropdown pijltje naast de datum van een formulier inzending zal je de details van de inzending laten zien. Deze kan je gebruiken om problemen met indieningsfouten op te lossen.

Veldtoewijzing bijwerken

Je kan veldtoewijzing bijwerken voor je gekoppelde formulieren op ieder gewenst moment. Als de veldtoewijzing eenmaal is bijgewerkt zullen alle inzendingen die verder gaan de nieuwe toewijzigings instellingen hebben. Het verander geen velden voor contactpersonen die het formulier voor deze update hebben ingediend.

Om veldtoewijzing te bewerken voor je formulier velden:

1. Zoek naar de Typeform app pagina in je MailBlue account (klik Apps > Gekoppelde Apps > Typeform).

2. Klik op het formulier dat je wilt bijwerken.

3.  Zoek het veld waarbij je de veldtoewijzing wilt wijzigen en gebruik de dropdowns om dit te doen.Update Typeform field mapping

4. Druk op "Opslaan" als je klaar bent.

Ontkoppel een Typeform formulier van MailBlue

De "Afmeld" optie bovenaan de Veldtoewijzing pagina in je MailBlue ontkoppeld je formulier. Dit betekend dat je MailBlue account stopt met het ontvangen van gegevens van inzendingen van dat formulier. Je kan altijd opnieuw het formulier met je account koppelen in de toekomst als je wilt.

Om een formulier te ontkoppelen:

1. Zoek voor de Typeform app pagina in je account (klik op Apps > Gekoppelde Apps > Typeform)

2. Klik op het formulier waar je geen gegevens meer van wilt ontvangen.

3. Klik op "Afmelden" rechtsboven op de pagina.

4. Een bevestigings pop-up zal verschijnen. Klik op "Verwijderen."Click the remove button

Een bevestigings bericht zal verschijnen om je te laten weten dat het formulier succesvol is verwijderd.

Toekomstige inzendingen in dit formulier zullen niet worden gesynchroniseerd met je MailBlue account. Als toevoeging, de webhook gegenereerd aan dit formulier zal worden verwijderd van je Typeform account.

Het ontkoppelen van je account zal geen eerder gesynchroniseerde data verwijderen.

Ontkoppel je Typeform account van MailBlue

Je kan je Typeform account ontkoppelen van MailBlue. Als je dit doet betekend dat dat:

• het Typeform account niet langer meer onder "Gekoppelde Apps" valt
  • Data niet langer overgedragen word van je Typeform account naar je MailBlue account

Denk er aan dat eerder gesynchroniseerde data NIET word verwijderd van je MailBlue account.

Om je Typeform account te ontkoppelen:

1. Zoek naar de Typeform app pagina in je MailBlue account (klik op Apps > Gekoppelde Apps > Typeform).

2. Klik op "Afmelden"

3. Een "Afgemeld Account" bevestiging pop-up zal verschijnen. Klik op "Afmelden" in de pop-up.

Het Typeform account zal worden ontkoppeld van je MailBlue account. Je kan opnieuw de integratie koppelen wanneer je wilt voor welk formulier je ook wilt.