E-mails versturen in meerdere talen

Wanneer je via een automatisering mails wil gaan versturen in meer dan 1 taal, kun je dit het beste doen door je contacten via een tag of aangepast veld te categoriseren en vervolgens de Als/Anders stap in te zetten. 

In dit voorbeeld kiezen we voor mailings in het Nederlands en Engels en hebben de Engelse klanten de tag 'Engels'. 

Je voegt een Als/Anders stap toe via het 'plusje' bij 'voorwaarden en werkstroom'. Bij de voorwaarden stel je in 'tag is Engels':

als_anders.gif

 

In de 'ja poot' plaats je de Engelse mails en in de 'nee poot' de Nederlandse. 

 

mceclip1.png

Door te kiezen bij de splitsing 'tag is Engels' wordt ervan uitgegaan dat als de Engels tag niet aanwezig is, jouw contacten de mails in het Nederlands willen ontvangen. Wil je dit verder uitsplitsen dan kan dit natuurlijk door meer Als/Anders stappen toe te voegen. Hieronder een voorbeeld:

mceclip2.png

Houd er wel rekening mee dat als een contact de tag niet heeft, hij/zij steeds in de 'nee poot' terecht zal komen. Je zou dan voor de zekerheid kunnen eindigen in de laatste 'nee poot' met de mailings in de taal die je wil versturen naar de contacten die geen tag hebben. Je kunt ook een 'ga naar een andere actie' toevoegen als je contacten zonder tag, bijvoorbeeld de Engelse mail wil toesturen: 

ga_naar_een_andere_actie.gif

 

Wil je een losse Campagne versturen dan maak je 2 Campagnes op in bijvoorbeeld het Nederlands en Engels en verstuur je via segmenteren de juiste mail naar de juiste contacten.

Je kunt ook via Conditionele Content 1 mail opmaken waarin je in kunt stellen dat contacten met de tag 'Engels' tekstblok A zien en contacten met de tag 'Nederlands' blok B. 

 

 

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0