Hoe kan ik een contact op een specifieke plek in een automation laten starten?

Met de doelactie kun je contacten aan een specifieke plek in je automation toevoegen.

Stel je hebt een contact die de automation al heeft afgerond voordat je nog extra stappen hieraan had toegevoegd. Je wilt wel graag dat dit contact de overige mails ook nog ontvangt. Hiervoor dien je diegene weer aan de automation toe te voegen, maar je wilt niet dat het contact weer dezelfde mails ontvangt. Met de doelactie kun je ervoor zorgen dat de mails die het contact al eerder heeft ontvangen worden overgeslagen.

Voor meer informatie over de doel actie, lees dit artikel.

In dit voorbeeld maken we gebruik van een tag voor de doelvoorwaarde. Oftewel, wanneer een contact een specifieke tag heeft, wordt diegene direct doorgetrokken naar de doelactie. Je kunt dit ook doen op basis van alle andere condities.

Om een contact aan een specifiek punt in je automation toe te voegen met een goal actie en een tag, dien je de volgende stappen te volgen:

1. Bepaal waar in de automation je het contact wilt toevoegen. Klik hier op het plusje.

2. Selecteer onder 'voorwaarden en werkstroom' de doelactie.

3. Geef je doel een naam en klik op 'klik om een doel toe te voegen'.

4. In de segment builder geven we aan 'tag is spring naar goal'. Uiteraard kun je deze tag noemen zoals je zelf wilt.

5. Zodra je dit hebt opgeslagen, laat je de rest van de instellingen staan zoals ze al zijn ingesteld. Klik op opslaan.

6. Vervolgens zoek je het contact op (of de contacten) en geef je de tag mee die je net ook hebt ingevoerd bij je doelvoorwaarde.

7.Voeg het contact daarna handmatig toe aan de automatisering.

8. Zodra je nu het pad bekijkt van dit contact (door op de contactpagina op de automation te klikken en vervolgens op 'toon) zul je zien dat het contact de tussenstappen heeft overgeslagen en direct naar de doelactie is gegaan.