Calendly koppelen aan MailBlue

Voordat je begint met het koppelen van MailBlue aan Calendly, zorg ervoor dat:

• je een Calendly Premium- of Pro-abonnement hebt
  • je site tracking hebt ingeschakeld

Met de koppeling kun je contacten in je MailBlue account toevoegen of updaten nadat ze een afspraak hebben gemaakt in Calendly. De koppeling voegt de contacten niet toe aan een lijst. Wil je de contacten die een meeting inplannen ook inschrijven op een lijst, dien je een automation aan te maken waar je de actie 'voeg toe aan lijst' in toevoegt.

Alleen de standaard Calendly velden kunnen gekoppeld worden aan MailBlue. Het datumveld in Calendly wordt gekoppeld aan een 'datum en tijd' veld in MailBlue. Zorg dus dat je deze van te voren hebt aangemaakt. Lees hier hoe je eigen velden kunt toevoegen.

De koppeling maak je als volgt:

1. klik in MailBlue links in het menu op 'Apps' en selecteer 'Calendly'

2. Klik op 'account koppelen' en volg de instructies die volgen bij de aanmelding bij Calendly

3. Bekijk de lijst met meetings en selecteer welke meeting/event je wilt koppelen

4. Als je een Calendly veld wil toewijzen aan een veld in MailBlue dan selecteer je bij 'verplichte velden' een Calendly veld aan de linkerkant en een MailBlue (ActiveCampaign) veld aan de rechterkant.

5. Klik op 'add field mapping' om extra velden toe te voegen

6. Nadat je alle velden hebt toegewezen, klik je op 'opslaan'

Zodra contacten zich aanmeldtenvoor een Calendly meeting, worden ze automatisch doorgestuurd naar je MailBlue account. Ze ontvangen dan twee tags:

• calendly-integration
  • calendly-integration[jouw_meeting_naam]

Het kan er dus als volgt uit zien:

Deze tags kun je dus gebruiken om een automation te starten en ze vervolgens ook op een lijst in te schrijven.

Om Calendly weer los te koppelen volg je de volgende stappen:

1. Klik in het menu in MailBlue op 'apps' en vervolgens op 'gekoppelde apps'

2. kies voor 'Calendly'

3. klik op 'disconnect' en daarna nog een keer om de koppeling te stoppen