Integratie met Google Sheets

Met de integratie van Google Spreadsheets kunt je handmatige gegevensinvoer elimineren en de gegevens die nodig zijn voor aangepaste rapporten sneller en betrouwbaarder maken.

Verbind je MailBlue-account met een willekeurig aantal Google Spreadsheets, creëer elke trigger in Automatisering en creëer of update rijen met contactgegevens in Google Spreadsheets zonder het platform te verlaten of koppelingen van derden te gebruiken.

Opmerking: dit is een eenrichtingsintegratie die contactgegevens van het MailBlue-account naar een Google-blad pusht. Deze integratie deelt geen gegevens uit Google Spreadsheets in MailBlue.

Let op:

• Deze integratie vereist een Google-account, toegang tot een Google-spreadsheet en toegang tot automatiseringen in MailBlue.
  • Je kunt zoveel Google-accounts aan Je MailBlue-account koppelen als je wilt.
  • Je kunt slechts één Google-spreadsheet per automatiseringsactie "Een rij maken" gebruiken.
  • Alleen contactvelden kunnen worden gesynchroniseerd met de spreadsheet. Dit omvat standaard contactvelden en aangepaste contactvelden.
  • Alleen contactpersonen die de actie "Een rij maken" in de automatisering bereiken, worden toegevoegd aan de verbonden spreadsheet.
  • Elke gebruiker in het account met toegang tot automatisering heeft toegang tot een verbonden Google-account en kan rijen toevoegen aan een Google-spreadsheet in dat account.

Koppeling maken met Google Sheets

1. Ga in het MailBlue-account aan de linkerkant naar Apps en zoek op Google Sheets

2. Klik rechts bovenin op Account koppelen om de koppeling te maken.

3. Selecteer het account dat je toegang wilt geven tot MailBlue en klik op toestaan.

4. Vervolgens zie je dat je Google Account is gekoppeld en kun je deze hier ook weer ontkoppelen indien nodig. Vanaf nu kun je Google Sheets gebruiken in je automatiseringen.

Voeg de actie "Een rij maken" toe en configureer deze in de automatisering

1. Klik vanuit de automatisering op "CX Apps" in het rechtermenu.

2. Klik op de actie "Een rij maken" en sleep deze naar de automatisering.

3. Een dialoogvenster "Een rij maken" wordt geopend. Klik op de knop "Verbinden".

4. Er verschijnt een lijst met Google-accounts waartoe je toegang hebt. Klik op het Google-account dat je wilt verbinden met MailBlue.

5. Vervolgens selecteer je de spreadsheet die je wilt bijwerken, evenals de bladnaam. Klik hiervoor op de vervolgkeuzelijst voor beide items en klik vervolgens op de spreadsheetnaam en de bladnaam. Klik vervolgens op de knop "Doorgaan".
Let op dat als je de spreadsheet die je wilt bijwerken niet ziet in de vervolgkeuzelijst, je deze in het veld kunt typen en erop kunt klikken om deze te selecteren.

6. Voor de volgende stap moet je contactvelden in het MailBlue-account toewijzen aan kolommen in de Google-spreadsheet. Hoewel de e-mail- en voornaamcontactvelden worden weergegeven in het dialoogvenster dat je kunt toewijzen, hoef je deze velden niet toe te wijzen.

Om het veld E-mail toe te wijzen, klik je op de vervolgkeuzelijst "Selecteer een veld" en vervolgens op de kolom waaraan je het e-mailadres wilt toewijzen

Let op dat kolomnamen (indien gebruikt) niet worden weergegeven in de vervolgkeuzelijst "Selecteer een veld". In plaats daarvan ziet je Kolom A, Kolom B, etc. Volg dezelfde acties om het veld Voornaam toe te wijzen.

7. Je kunt extra velden toewijzen, zoals achternaam, telefoonnummer en elk aangepast contactveld. Klik hiervoor op "Veldtoewijzing toevoegen" en volg vervolgens dezelfde acties die zijn beschreven in stap 6 (hierboven).

Als je een bepaald veld niet wilt toewijzen, kunt je op de 'X' klikken.

Als je klaar bent met het toewijzen van velden, klik je op de knop "Voltooien".

De actie "Een rij maken" wordt toegevoegd aan de automatisering.