Joomla integreren in MailBlue

Joomla! is een content management systeem (CSM) waarmee je websites en online applicaties kunt maken. Deze integratie synchroniseert inschrijvingen en afmeldingen voor MailBlue zodra de gebruiker zijn of haar profiel registreert of bijwerkt.

Om aan de slag te gaan met deze integratie heb je een MailBlue-account en een Joomla-account nodig. Let op: deze plug-in werkt alleen met Joomla versie 3.8.0.

1. Download het Joomla component zipbestand en log in op uw Joomla! account.
  2. Klik op 'Extensies' in het bovenste navigatiemenu. Selecteer vervolgens "Beheren" en vervolgens "Installeren".
  3. Upload vervolgens de extensie. Je kunt ervoor kiezen om de methode 'drag and drop' te gebruiken of klik op de knop "Of zoek naar bestand". Als je dit hebt gedaan volgt in het groen de melding dat de installatie succesvol heeft plaatsgevonden.
  4. Na installatie verschijnt een nieuwe MailBlue-menuoptie onder "Componenten". Navigeer naar de pagina "Installatie Instructies".
  5. Volg de instructies op welke bestanden u moet toevoegen of wijzigen.
  6. U kunt uw standaardsjabloon vinden op de pagina Extensies, Sjablonen. Om daar te komen, klik op "Extensies", vervolgens op sjabloon en vervolgens op sjabloon.
  7. Ga vervolgens naar de pagina Instellingen om uw MailBlue-software-informatie te verstrekken door op "Componenten"> "MailBlue"> "Verbindingsinstellingen" te klikken.

Opmerking: je kunt je MailBlue API-informatie ophalen door op je avatar te klikken en vervolgens Mijn instellingen> Ontwikkelaar te selecteren.

8. Ga vervolgens naar de pagina "Lijsten selecteren" om te kiezen welke lijsten worden weergegeven op uw registratie- en profielformulieren door erop te klikken. Klik op 'Opslaan' als je klaar bent.

Joomla verwijderen:

1. Navigeer naar Extensies> Extensiebeheer.

2. Zoek het onderdeel "MailBlue".

3. Schakel het selectievakje ernaast in en klik vervolgens op de knop "Verwijderen" bovenaan.