[oude designer] Hoe voeg ik conditionele content toe aan mijn e-mails?

Conditionele content toevoegen aan je mails is beschikbaar vanaf een Plus pakket.

Met deze functie kun je ervoor zorgen dat je met 1 campagne, verschillende content (inhoud) kunt sturen naar verschillende contactpersonen. Je kunt bijvoorbeeld:

  • Een andere productafbeelding weergeven, afhankelijk van waar het contact in is geïnteresseerd. 
  • Een aanbieding doen op basis van hoe lang iemand al staat ingeschreven op je lijst
  • Bepaalde informatie alleen tonen aan personen die nog geen aankoop hebben gedaan

Door deze personalisatie toe te passen bij je campagnes, vergroot je de relevantie van je mails voor elk individueel contact. Het verbetert; je relatie met je contacten, de open-rates, je conversieratio en de deliverability.

Hoe voeg je conditionele content toe aan je mails?

1. Bij de stap 'ontwerp' bij het opmaken van een mail, kun je een contentblok kiezen die je vervolgens conditioneel gaat maken.  Bij het betreffende contentblok klik je op het tandwieltje:

mceclip0.png

2. klik op 'maak conditie'

mceclip1.png

3. In de pop-up conditiebouwer kun je de voorwaarden gaan selecteren waarmee je filtert wie dit blok te zien krijgt. In onderstaand voorbeeld willen we dat iedereen die de tag 'man' heeft dit contentblok te zien krijgt:

mceclip3.png

Je zou bijvoorbeeld onder dit contentblok, nog een contentblok kunnen plaatsen waarbij je de voorwaarden instelt 'tag is vrouw'.

Wanneer je de campagne verstuurt zal het contentblok alleen te zien zijn als je de betreffende tag hebt.

Als je met meerdere voorwaarden gaat werken is het belangrijk dat je rekening houdt met de volgende optie: Voldoet een contact aan alle OF een van de gestelde condities. 

mceclip4.png

mceclip5.png

 

Let op: Als je contacten wil gaan selecteren op een bepaalde interesse/keuze die ze aan hebben kunnen geven en er kunnen meer dan 1 interesses ingevuld staan in het betreffende veld dan is het belangrijk dat je kiest voor 'bevat'.

In het voorbeeld hieronder zal dit contact niet voldoen aan de voorwaarden van het conditionele contentblok omdat het exact gelijk moet zijn aan het veld in MailBlue:

mceclip8.png

mceclip7.png

 

Wanneer je in dit geval kiest voor 'bevat' dan gaat het wel goed:

mceclip9.png

 

 

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0