Hoe kan ik een campagne opnieuw verzenden?

Het kan zijn dat je dezelfde campagne nog een keer wilt verzenden, of een variant hiervan.

Drie mogelijkheden voor opnieuw versturen campagne

Je kunt een nieuwe campagne aanmaken gebaseerd op je eerdere campagne

Met deze optie maak je een kopie van je eerder verzonden mail, waarna je deze nog kunt bewerken en versturen naar een lijst of segment naar keuze. Je kunt ervoor kiezen de campagne direct te versturen of deze in te plannen.

Je kunt dezelfde campagne versturen naar alle contacten die sinds de oorspronkelijke campagne werd verzonden nog op de lijst zijn gekomen

Iedereen die dus na het versturen van de campagne op de lijst is gekomen kun je met deze optie alsnog dezelfde mail sturen. Wanneer je in de originele campagne een segment hebt gebruikt met een 'OF' conditie, kun je deze optie niet gebruiken. In dat geval kun je beter een nieuwe campagne aanmaken gebaseerd op je eerdere campagne, zoals hierboven staat omschreven.

Met deze optie kun je de campagne naam en het onderwerp wijzigen. De campagne wordt direct verstuurd, inplannen is niet mogelijk.

Je kunt dezelfde campagne versturen naar alle contacten die de oorspronkelijke campagne niet hebben geopend

Hiermee kun je er dus voor zorgen dat een deel van je contacten je campagne alsnog lezen.  Wanneer je in de originele campagne een segment hebt gebruikt met een 'OF' conditie, kun je deze optie niet gebruiken. In dat geval kun je beter een nieuwe campagne aanmaken gebaseerd op je eerdere campagne, zoals hierboven staat omschreven.

Met deze optie kun je de campagne naam en het onderwerp wijzigen. De campagne wordt direct verstuurd, inplannen is niet mogelijk.

Hoe je jouw campagne opnieuw verstuurt

1. Klik in het menu op 'campagnes'.

2. Klik op het pijltje rechts van de campagne die je opnieuw wilt versturen en kies voor 'campagne opnieuw verzenden'.

3. Selecteer de gewenste optie en klik op 'ga verder'.

4. Als je voor de eerste optie hebt gekozen, wordt een nieuwe campagne voor je klaargezet die je kunt bewerken. Bij de andere twee opties krijg je een samenvatting te zien en kun je klikken op 'verzend nu'.