Campagnes organiseren met labels

Labels zijn trefwoorden die je op campagnes kunt toepassen om ze te groeperen op onderwerp, doelgroep, doel, etc. Wanneer je bijvoorbeeld een aantal campagnes hebt die worden gebruikt om je contacten te heractiveren (re-engagement), kun je een label 'heractivatie' of 're-engagement' toevoegen:

Nadat je een label aan de campagne hebt toegevoegd, kun je in de overzichtspagina van 'Campagnes' filteren op dat label. Zo komen alle campagnes met het betreffende label naar voren. Het gebruik van labels is flexibel omdat je makkelijk meer dan 1 label per campagne kunt toevoegen.

Handig: de overzichtpagina's van 'Campagnes', 'Automatiseringen' en 'Formulieren' delen dezelfde labels. Dus alle labels die op de pagina 'Campagnes' zijn gemaakt, worden ook weergegeven op de andere overzichtpagina's.

In dit artikel leer je:

1. Hoe je een label aanmaakt voor een campagne
2. Hoe je een label verwijdert bij een campagne
3. Hoe je jouw campagnes kunt filteren op label

Hoe maak je een label aan voor een campagne?

Je kunt een label aanmaken om op één of meer campagnes toe te passen. Vanaf de overzichtspagina 'Campagnes' doe je dit op de volgende manier:

1. Vink het selectievakje aan van de campagnes waarvoor je een nieuw label wilt aanmaken.

2. Klik vervolgens op 'Label toevoegen' en kies voor 'Nieuw label aanmaken'.

3. Geef je label een naam en kies voor een kleur.

4. Daarna klik je op 'Label toevoegen' en het label zal vervolgens toegevoegd worden aan de geselecteerde campagnes.

Het nieuw aangemaakte label zal vervolgens als optie verschijnen in het dropdown menu. Zo hoef je niet steeds een nieuw label aan te maken als je een label wilt toevoegen.

Hoe verwijder je een label?

Wanneer je een label wilt verwijderen bij een campagne kun je bij de betreffende campagne en label op het kruisje klikken:

Hoe kun je campagnes filteren op labels?

1. Klik in de overzichtspagina 'Campagnes' op het dropdown menu 'Label'.

2. Selecteer het label waar je op wilt filteren (je kunt maar 1 label selecteren voor de zoekopdracht).

Vervolgens verschijnen alle campagnes met het geselecteerde label: