Hoe kan ik contacten een keuze laten invullen in een formulier en hen een tag meegeven op basis van die keuze?

Het is mogelijk om binnen een formulier checkboxen aan te maken en wanneer een contact het formulier invult, zal de keuze worden weergegeven in het veld bij de contactgegevens.

Wil je dat de contacten een tag meekrijgen op basis van de keuze(s) in de checkbox dan dien je hier een automatisering voor aan te maken. In ons voorbeeld hebben we het veld 'interesses' aangemaakt met de volgende keuzes in de checkbox; Reizen, Fotografie en Honden.

mceclip0.png

 

Je gaat daarna een automatisering bouwen die aansluit op de keuzes uit de checkbox, in ons voorbeeld gaat het om het formulier 'Interesses'.

- Je kiest als starttrigger 'contact stuurt formulier Interesses'

- Voeg een nieuwe actie toe en via 'voorwaarden en werkstroom' kies je voor een Als/Anders stap en ga je het aangepaste contactveld als conditie selecteren:

mceclip2.png

 

- Bij de 'nee' tak ga je steeds hetzelfde doen zoals hierboven beschreven en kies je voor de volgende keuze uit je checkbox:

mceclip3.png

 

- Wanneer je de 'nee' takken af hebt, kun je bij de 'ja' takken verder en ga je tags toevoegen. Dit doe je door een nieuwe actie toe te voegen, op 'contacten' te klikken en vervolgens kies je voor 'voeg een tag toe'.

mceclip4.png

- Je doet dit bij alle 'ja' takken en kiest dan voor de tag die bij de betreffende interesse hoort.

- Omdat je alle interesses van je contacten wil voorzien van een tag, dien je nog een 'ga naar andere actie' stap toe te voegen onder de tags. Je voegt weer een nieuwe actie toe en kiest bij 'voorwaarden en werkstroom' voor 'ga naar':

mceclip5.png

 

- Met de groene knop die verschijnt, kun je het contact leiden naar een ander punt in de automatisering zodat je niet onnodig verder hoeft te bouwen. In dit geval trek je de knop naar de tweede Als/Anders stap. Dit doe je vervolgens ook op dezelfde manier bij de andere keuzes. 

mceclip6.png

mceclip7.png

 

Wanneer je alle stappen hebt voltooid dan ziet de automatisering er als volgt uit:

mceclip8.png

 

Wanneer een contact dan je formulier invult en aangeeft wat zijn/haar interesses zijn, zie je dit terug in het daarvoor aangemaakte veld. In ons voorbeeld is dat 'interesses 3':

mceclip1.png

 

 

 

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0