Hoe segmenteer je op lege velden?

In de conditiebouwer kun je segmenteren op basis van lege contact-, deal- en accountvelden. Hiermee kun je zien welke belangrijke stukjes informatie ontbreken, zodat je de contactgegevens kunt gaan aanvullen.

Let op:

• Deal- en accountvelden zijn alleen beschikbaar voor Plus en Professional abonnementen.
  • De 'is leeg' en 'is niet leeg' opties in de conditiebouwer kun je gebruiken bij;

- Geavanceerd zoeken in het hoofdmenu 'Contacten'
- Segmenteren bij het aanmaken van een Campagne
- De trigger voor een automatisering
- De acties in een automatisering
- Contact scoring

Velden waar je de 'is leeg' en 'is niet leeg' condities bij kunt gebruiken

De 'is leeg' en 'is niet leeg' condities kun je gebruiken bij alle eigen aangemaakte accountvelden, contactvelden en dealvelden.

Je kunt het ook gebruiken bij de volgende standaard velden in MailBlue:

Geografie - in Lite, Plus en Professional

• land
  • provincie
  • stad
  • postcode
  • landnummer

Contact details - in Lite, Plus en Professional

• voornaam
  • achternaam
  • volledige naam
  • telefoonnummer

Account details - in Plus en Professional

• account naam
  • account URL
  • adres 1
  • adres 2
  • stad
  • provincie
  • postcode
  • landnummer
  • telefoonnummer
  • beschrijving
  • aantal werknemers
  • jaarlijkse omzet

Een zoekopdracht maken met behulp van een leeg veld

Je kunt via een geavanceerde zoekopdracht zoeken naar een leeg veld. In het volgende voorbeeld zoeken we naar contacten met een leeg veld bij 'achternaam'.

1. Klik op 'contacten' om naar de overzichtspagina voor contacten te gaan

2. Klik in de zoekbalk op 'contactpersoon zoeken' en daarna op 'geavanceerd zoeken'

3. Vervolgens zie je de conditiebouwer in beeld en kun je het gewenste veld kiezen. Wij kiezen hier voor 'achternaam':

4. Klik in het drop-down menu en kies voor 'is leeg':

5. Klik op 'zoek':

6. Alle contacten waarbij het veld 'achternaam' leeg is, zullen vervolgens verschijnen

Je kunt je zoekopdracht opslaan als segment zodat je dezelfde zoekopdracht kunt gebruiken in de toekomst:

1. Klik vanuit de geavanceerde zoekopdracht op het veld '(1 voorwaarde set)':

2. Daarna klik je op 'opslaan als segment'

3. Er verschijnt een venster waar je het segment een naam kunt geven en op kunt slaan: