Een koppeling maken met WooCommerce

Je kunt op verschillende manieren een koppeling maken met WooCommerce. Dit is ook afhankelijk van het type abonnement dat je hebt.

Heb je een Lite abonnement? Dan kun je WooCommerce op de volgende manieren koppelen aan MailBlue:

Heb je een Plus of Professional abonnement? Dan kun je WooCommerce op bovenstaande manieren koppelen, maar ook nog:

Hoe koppel ik WooCommerce met de gratis plugin?
Je kunt in WooCommerce het ID van een product dat aangekocht wordt meegeven aan een contact.

Volg de volgende stappen om de koppeling tussen WooCommerce en MailBlue te maken:
1. Log in op je WordPress pagina en ga naar "Plugins" en kies onderstaande plugin > ES WooCommerce ActiveCampaign.
2. Activeer de plugin.

3. Je kan nu de plugin inrichten onder 'WooCommerce' > 'Instellingen' > 'Integratie' > 'ActiveCampaign', vink het vinkje aan voor 'Tag Products Purchased'. Zie het rood omcirkelde gedeelte in onderstaand screenshot.

Vul vervolgens stap 1 en 2 in uit het screenshot:
1. Voeg je MailBlue API URL in.
2. Voeg je MailBlue API Key.
Deze vind je in je MailBlue account bij 'Instellingen' > 'Ontwikkelaar'.

De tags die worden meegegeven in MailBlue zijn gelijk aan de product ID's in WooCommerce. Weet je niet welk ID bij welk product hoort? Ga dan in WooCommerce naar 'Products' en rust met je muis op het product. Onder de productnaam verschijnt vervolgens het ID. Als je binnen een product nog gebruik maakt van meerdere variabelen, dan wordt ook het ID van de variabele meegegeven. Deze vind je door je product te openen en te klikken op 'Variaties':

Je tag ziet er dan bijvoorbeeld als volgt uit: 100 / 4567.

We raden je aan om na het leggen van de koppeling een test bestelling te plaatsen, zodat je kan zien of de koppeling goed is gelegd en hoe de tags er uit zien. Op basis daarvan kun je dan je verdere automations uitbouwen.