Hoe test ik mijn automatisering?

We raden je aan altijd eerst je automation te testen voordat je deze actief gaat gebruiken. Om dit proces te versimpelen, is het mogelijk om wachtstappen over te slaan. Hierdoor kun je doorgaan met testen zonder dat je eerst moet afwachten tot er aan de tijdsvoorwaarde wordt voldaan.

Hoe test ik mijn automation?

Klik op "contacten" in het menu en kies het contact waarmee je de automation wilt testen. Hier kun je het contact handmatig toevoegen aan de automation die je wilt testen. Klik op "toevoegen".

Selecteer de automation en klik op "ok".

Je ziet de automation nu staan bij het contact. Klik hier nu op de automation waar je het contact aan hebt toegevoegd. Vervolgens opent een veld waarin je kunt zien hoe ver in de automation het contact staat. Klik op "toon" om het pad te volgen van het contact.

Je ziet vervolgens precies waar het contact in de automation zit. Onder de avatar staat "sla deze wachtactie over". Zodra je hier op klikt, wordt de wachtstap overgeslagen. Het contact gaat dan verder in de automation alsof deze stap al is voltooid.

Je kunt nu elke stap in de automation nalopen om zeker te weten dat alle voorwaarden en acties goed zijn ingesteld en dat het verloopt zoals je wilt.

Handig om te weten

1. Het overslaan van een stap is te gebruiken bij alle soorten wachtacties, dus ook goals en (wacht)voorwaarden.

2. De overgeslagen stap wordt niet als "overgeslagen" weergegeven in de activiteitenstroom.

3. Je kunt een overgeslagen stap niet terugdraaien. In dat geval kun je het beste het contact opnieuw in de automation plaatsen.