Hoe test ik mijn automatisering?

Wanneer je een automatisering hebt gemaakt, wil je deze natuurlijk eerst testen voordat je deze actief gaat gebruiken. Om dit proces makkelijker te maken, is het mogelijk om wachtstappen over te slaan. Hierdoor kun je doorgaan met testen zonder dat je eerst moet wachten tot er aan de (tijds)voorwaarde wordt voldaan.

Hoe kan ik mijn automatisering testen?

1. Klik op 'Contactpersonen' links in het menu en kies het contact waarmee je de automatisering wilt testen. Hier kun je het contact handmatig toevoegen aan de automatisering. Klik op 'Toevoegen'.

2. Selecteer de automatisering en klik op 'OK'.

3. Je ziet de automatisering nu staan bij het contact. Klik op de automatisering waar je het contact aan hebt toegevoegd. Vervolgens opent een veld waarin je kunt zien hoe ver het contact in de automatisering staat. Klik op "Toon" om het pad te volgen van het contact.

4. Vervolgens zie je precies waar het contact in de automatisering zit. Wanneer je onder de avatar op 'Sla deze wachtactie over" klikt wordt de wachtstap overgeslagen. Het contact gaat dan verder in de automatisering.

Je kunt nu elke stap in de automatisering nalopen om zeker te weten dat alle voorwaarden en acties goed zijn ingesteld en dat het verloopt zoals gewenst.

Handig om te weten

1. Het overslaan van een stap is te gebruiken bij alle soorten wachtacties, dus ook goals en (wacht)voorwaarden.

2. De overgeslagen stap wordt niet als "Overgeslagen" weergegeven in de activiteitenstroom.

3. Je kunt een overgeslagen stap niet terugdraaien. In dat geval kun je het beste het contact opnieuw in de automatisering plaatsen.