Hoe verwijder ik contacten die geen interactie hebben met mijn mails (met de Engagement Management Tool)?

De Engagement Management Tool schoont je lijst(en) op door niet-betrokken contacten te verwijderen. Niet-betrokken contacten zijn contacten die campagnes en/of e-mails binnen automatiseringen hebben ontvangen, maar die hier nooit actie op hebben ondernomen (geopend, op een link geklikt, etc.)

We raden aan deze tool regelmatig te gebruiken om de lijsten 'gezond' te houden, omdat dit na verloop van tijd leidt tot verbeterde open rates en tot het verminderen van spamklachten, bounces en uitschrijvingen.

Met de Engagement Management Tool kun je alle contacten verwijderen die nog nooit actie hebben ondernomen op één van jouw e-mails of je kunt een selectie maken van een bepaalde periode. Deze functie kijkt niet naar de datum waarop het contact is aangemaakt of zichzelf heeft ingeschreven, maar naar de meest recente datum waarop het contact actie heeft ondernomen op een e-mail.

LET OP! Deze tool laat niet zien hoeveel contacten verwijderd worden of welke contacten verwijderd worden. Een niet-betrokken contact die zich alleen bevind in de lijst die door jou geselecteerd wordt, zal verwijderd worden uit je account. Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. We adviseren daarom om alle contacten als back-up te exporteren voordat je gebruik maakt van deze tool.

Alle contacten verwijderen die nog nooit actie hebben ondernomen op jouw e-mails

Met deze optie worden alle contacten geselecteerd en verwijderd die minimaal één keer een campagne of automation e-mail hebben ontvangen en nooit hebben geopend.

1. Ga naar “Lijsten”, zoek de lijst op die je wilt opschonen en klik op de pijl rechts naast “Importeer Contacten”

2. Klik vervolgens op “Activiteitsbeheer”
  3. Klik dan op “Bekijk Cleanup opties”
  4. Selecteer de optie “Verwijder alle niet-betrokken contacten”
  5. Klik op de knop “Verwijder niet-betrokken contacten"

Alle contacten verwijderen die binnen een bepaalde periode geen actie hebben ondernomen op jouw e-mails

Je kunt er ook voor kiezen om contacten te verwijderen die binnen een periode van 3, 6, 12 of 24 maanden geen actie hebben ondernomen op jouw e-mails. Deze optie selecteert hierbij alleen de contactpersonen die binnen de periode die je selecteert een campagne of automation e-mail hebben ontvangen.

1. Ga naar “Lijsten”, zoek de lijst op die je wilt opschonen en klik op de pijl rechts naast “Importeer Contacten”
  2. Klik op “Activiteitsbeheer”
  3. Klik op “Bekijk Cleanup opties”
  4. Selecteer de optie “Verwijder alle niet-betrokken contacten na een bepaalde datum”
  5. Selecteer een periode
  6. Klik op de knop “Verwijder niet-betrokken contacten"