Hoe maak ik een formulier aan?

Met een formulier kun je contacten verzamelen en op lijsten plaatsen. Afhankelijk van de velden die je gebruikt kun je informatie over je contacten verzamelen, zoals naam en mailadres of speciale interesses.

Zodra je een formulier hebt gemaakt kun je deze op meerdere manieren integreren op je website, bijvoorbeeld met een link of door het formulier direct te embedden. Zodra bezoekers je formulier invullen en versturen, worden ze aan je contacten toegevoegd.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een formulier kunt aanmaken. Bekijk je liever de video, klik dan hier. Let op: sinds 5 november 2020 vind je 'formulieren' voortaan onder het kopje 'site' (zie stap 1 hieronder).

1. Klik op "site" links in het menu en vervolgens kies je voor 'formulieren'.

2. Klik rechts bovenin op "nieuw formulier".

3. Een nieuw venster verschijnt waarin je het formulier een naam kunt geven en een stijl kunt kiezen. Binnen het Lite abonnement is het alleen mogelijk een "inline form" te kiezen. Vervolgens kies je de actie, bijvoorbeeld "abonneren op lijst", en specificeer je welke lijst. Het is ook mogelijk om "voeg een tag toe" of "emailresultaten" kiezen. Klik vervolgens op "aanmaken".

4. Onder het "velden" tabje kun je velden in je formulier slepen. Wil je een aangepast veld toevoegen, klik dan op "voeg aangepast veld toe".

5. Om een veld verplicht te maken, klik dan op het veld in het formulier. Rechts in de balk verschijnt dan een checkbox met "vereist". Als je deze selecteert verschijnt er een * achter het veld.

6. Onder het "stijl" tabje vind je alle bewerk opties. Je kunt hier de lay-out van je formulier aanpassen.

7. Onder het "opties" tabje kun je acties toevoegen. Hier kun je bijvoorbeeld aangeven dat je alle contacten die zich inschrijven gelijk wilt toevoegen aan een bepaalde lijst. Je kunt ook een tag meegeven, een deal maken (alleen voor Plus, Professional en Enterprise pakketten) of jezelf de resultaten laten mailen. Je kunt ook meerdere acties tegelijk toevoegen. Daarnaast kun je in dit venster ook de single of dubbele opt-in instellen of een dankbericht instellen.

8. Als je klaar bent met het bewerken, klik dan op "integreren" rechts bovenin het scherm. De volgende pagina laat je diverse opties zien waarmee je het formulier kunt publiceren. Als je klaar bent, klik dan op "opslaan en afsluiten".

- Gebruik je een DIVI-formulier en wil je deze koppelen aan MailBlue? Klik dan hier.
- Heb je een Squarespace website en wil je daar een MailBlue formulier op integreren? Klik dan hier.