Hoe verstuur ik een e-mail / campagne

In dit artikel laten we je zien hoe je een campagne, ofwel een losse e-mail, kunt versturen. Kijk je liever de video, klik dan hier.

Voordat je een campagne kunt versturen moet je een lijst maken met contacten. Lees hier hoe.

Volg deze stappen om een campagne te versturen:

1. Klik in het menu op "campagnes" en vervolgens rechts bovenin op "nieuwe campagne".

2. In dit voorbeeld kiezen we voor een standaard campagne. Hiermee kun je direct een mail versturen naar je contacten of deze inplannen. Selecteer "standaard" en geef de campagne een naam. Klik vervolgens op "volgende". Voor meer informatie over de type campagnes, klik hier.

3. Vervolgens kies je de lijst(en) waarnaar je de campagne wilt sturen. Zodra je een lijst selecteert krijg je de optie te zien om een segment aan te maken. Lees hier meer over segmenten aanmaken. Klik op "volgende".

4. Vervolgens kies je het template dat je wilt gebruiken. Je kunt kiezen voor een van de standaard templates of eentje die je al eerder gebruikt hebt (onder het tabje "verleden campagnes"). Kies een template en klik op "volgende".

5. Je kunt nu de campagne naar wens aanpassen. De mail bestaat uit diverse content vakken en je kunt zelf nieuwe vakken toevoegen door deze rechts in het menu te selecteren en in de mail te slepen. Om een vak weer te verwijderen, klik dan op het tandwieltje en klik op “verwijder dit”.

Wanneer je op een vak klikt zie je diverse bewerk opties, zowel in het rechter menu als in de balk boven het vak. Elk vak heeft verschillende opties dus neem je tijd om deze goed uit te zoeken.

Om het onderwerp van de mail aan te passen, klik rechts bovenin op het tandwieltje.

Zodra je klaar bent, klik op "volgende".

6. Je krijgt nu een samenvatting van je campagne. In dit scherm kun je:

• De naam van het bericht, de onderwerpregel en afzender informatie aanpassen
  • Open/lezen van tracking aan- of uitzetten
  • Link tracking aan- of uitzetten
  • Antwoord tracking aan- of uitzetten
  • Google Analytics aan- of uitzetten
  • Je mail inplannen
  • Test mails versturen
  • Een preview van je mail bekijken
  • De spam check bekijken

Klik zodra je klaar bent op "verzend nu". Als je de mail hebt ingepland voor een later moment dan staat er "afronden".