Hoe verwijder ik contacten?

Met de List Cleanup Tool kun je gemakkelijker groepen contacten verwijderen. De tool vind je door te navigeren naar contacten > lijst opschonen.

Je kunt de tool gebruiken om:

• Alle contacten met de status 'actief' van de geselecteerde lijsten te verwijderen.
  • Alle contacten met de status 'uitschreven' van de geselecteerde lijsten te verwijderen.
  • Alle contacten met de status 'onbevestigd' van de geselecteerde lijsten te verwijderen.
  • Alle contacten met de status 'gebounced' van de geselecteerde lijsten te verwijderen.
  • Alle contacten met elke status van de geselecteerde lijsten te verwijderen.
  • Specifieke contacten van de geselecteerde lijsten te verwijderen.

Wanneer contacten op meerdere lijsten staan, worden ze alleen verwijderd van de lijsten die jij hebt geselecteerd. Op de andere lijsten blijven ze dan wel staan.

Wanneer contacten enkel op de lijsten staan die jij hebt geselecteerd, worden ze volledig uit het systeem verwijderd.

Alle acties met de List Cleanup Tool zijn definitief. Contacten die verwijderd zijn kunnen dus niet teruggehaald worden. We raden je daarom aan om deze contacten eerst voor de zekerheid te exporteren.

Toepassing List Cleanup Tool

1. Exporteer de contacten.

2. Klik in het menu op 'contacten' en vervolgens op 'lijst opschonen'.

Vervolgens heb je de mogelijkheid om contacten te verwijderen op basis van status of om specifieke contacten te verwijderen.

Voor het verwijderen van contacten op basis van status:

1. Klik op de 'lijst' dropdown en geef hier aan van welke lijsten je de contacten wilt verwijderen. Om meerdere lijsten te selecteren, dien je de shift key ingedrukt te houden en de gewenste lijsten aan te klikken.

2. Klik op de 'status' dropdown en selecteer de status. Je kunt maar één status selecteren.

3. Het 'voor deze datum' veld zorgt ervoor dat alleen contacten die deze status hebben gekregen vóór een specifieke datum worden verwijderd. Bijvoorbeeld: je wilt de contacten verwijderen die voor 1 augustus 2018 zijn gebounced, dan vul je in dit veld 1 augustus 2018 in. Klik op het veld en vul de gewenste datum in.

4. Klik op 'uit lijst verwijderen' en bevestig je actie in het pop-up venster.

Voor het verwijderen voor specifieke contacten:

1. Vul de e-mailadressen die je wilt verwijderen in bij het 'bulkverwijdering' tekstblok. Gebruik een komma tussen de e-mailadressen wanneer je er meerdere invoert.

2. Klik op 'lijst(en) selecteren' en geef aan vanaf welke lijsten deze contacten verwijderd moeten worden.

3. Klik op 'uit lijst verwijderen' en bevestig je actie.