Hoe stel ik mijn DKIM in?

Wat is DKIM?

In essentie is DKIM een ”handtekening” die iedere zender van een e-mail aan zijn e-mails toe kan voegen. Deze handtekening maakt duidelijk dat de zender van de e-mails daadwerkelijk diegene is die hij beweerd te zijn. Ieder domein kan worden gebruikt als een ”handtekening”. Een voorbeeld: een bedrijf met als bedrijfsnaam ”Voorbeeld” zal zijn berichten ondertekenen met de Voorbeeld.nl domein om te bevestigen dat het bericht daadwerkelijk door Voorbeeld is verstuurd.

Dit wordt volbracht door het plaatsen van een onzichtbare, cryptische handtekening in de e-mail header (ActiveCampaign doet dit) en vervolgens het plaatsen van een publieke sleutel op jouw website dat de authenticiteit van deze handtekening verifieert.

Alle e-mails die worden verzonden vanuit ActiveCampaign gebruikt standaard de DKIM handtekening van ActiveCampaign. De DKIM handtekening van ActiveCampaign heeft een zeer goede reputatie. Dit is voor de meeste zender van e-mails voldoende. Echter, het is ook mogelijk om de DKIM in te stellen voor je eigen domein als je dit wilt.

 

Stel je DKIM in

We hebben een toolbox ontwikkeld waarmee je precies kunt zien wat je voor jouw domeinnaam moet doen om de DKIM goed in te stellen. Ga naar toolbox.mailblue.nl, en volg de instructies die je daar te zien krijgt.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0