Hoe voeg ik velden, vinkjes en checkboxen toe in een formulier?

Je kan binnen MailBlue formulieren naar eigen wens maken. Hierbij kan je gebruik maken van verschillende soorten velden. In dit artikel laten we door middel van een stappenplan zien hoe je extra velden, vinkjes en checkboxen gemakkelijk aan je formulier kan toevoegen.

1. Als je bent ingelogd bent MailBlue klik je in de balk aan de linkerzijde op 'Site'
  2. Vervolgens klik je op 'Formulieren'

Als je een veld toe wilt voegen in een bestaand formulier klik je dit betreffende formulier aan.
    Als je een nieuw formulier wilt maken klik je op de blauwe knop rechtsboven 'Maak een formulier'.

Je komt vervolgens op onderstaande pagina terecht:Schermafbeelding_2021-06-09_om_09.43.35.png

3. In dit voorbeeld willen we graag dat iemand ook zijn telefoonnummer invult. Klik op dit veld en sleep dit naar de gewenste plek binnen je formulier.

4. Het is ook mogelijk om zelf een veld te maken. Dit noemen we een aangepast veld. Klik rechtsonder op de groene knop 'Voeg Aangepast Veld Toe'

5. Er wordt een nieuw venster geopend. Klik het gewenste veld aan dat je wilt gaan toevoegen aan je formulier. In dit voorbeeld kiezen we voor 'Check box(en)'.
  6. Klik vervolgens op de blauwe button 'Volgende'.

7. Vul in dit venster de gewenste naam en opties in. Klik vervolgens op de groene knop 'Toevoegen'.

8. Wanneer je dit veld hebt toegevoegd, ga je terug naar het formulier. Om het zojuist aangemaakte aangepaste veld toe te voegen klik je op 'Mijn velden'.

9. Je ziet hier je gemaakte aangepaste velden. Sleep dit veld naar de gewenste plek in het formulier.
  10. Het formulier ziet er nu als volgt uit:
    Het is ook mogelijk om bepaalde velden verplicht te maken.
  11. Klik op het veld dat je verplicht wilt maken en klik de checkbox aan.

HTML toevoegen aan je formulier

Het is ook mogelijk om een eigen HTML-veld toe te voegen in je formulier. Dit doe je als volgt:

1. Sleep, net zoals je hierboven hebt gedaan, een veld in het formulier. Kies het veld 'HTML-code'

2. Vul de volgende code in: <p><a href=“URL”>TEKST</a></p>

3. Op de plek van URL vul je de URL in waar je naartoe wilt linken. Vul op de plek van tekst de tekst in die zichtbaar wordt in het formulier.

4. Voorbeeld: je wilt linken naar de Privacy Statement van je website
    <p><a href=“mijnwebsite.nl/privacy-statement”>Privacy Statement</a></p>