Hoe voeg ik velden, vinkjes en checkboxen toe in een formulier?

Met onderstaand stappenplan kan je gemakkelijk extra velden, vinkjes en checkboxen toevoegen aan je formulieren.

Stap 1: Klik als je ingelogd bent op MailBlue in de balk aan de linkerzijde op ”Site”, en vervolgens op "Formulieren". Als je een veld toe wilt voegen in een bestaand formulier klik je dit betreffende formulier aan. Als je een nieuw formulier wilt maken klik je op de blauwe button rechtsboven ”Maak een formulier”. Je komt vervolgens op onderstaande pagina terecht. In dit stappenplan hebben we een bestaand formulier gekozen.

Stap 2:  In dit voorbeeld willen we graag dat iemand ook zijn telefoonnummer invult. Klik met de linkermuisknop op dit veld en sleep dit veld naar de gewenste plek binnen je formulier.

Stap 3: Het is ook mogelijk om zelf een veld te creëren. Dit noemen we een aangepast veld. Klik rechtsonder op de groene button ”Voeg Aangepast Veld Toe”.

Stap 4: Een nieuw venster opent. Klik het gewenste veld aan dat je wilt gaan toevoegen aan je formulier. In dit stappenplan kiezen we voor ”Check box(en)”. Klik vervolgens op de blauwe button ”Volgende”.

Stap 5: Vul in dit venster de gewenste naam en opties in. Klik vervolgens op de groene button ”Toevoegen”.

Stap 6: Wanneer je dit veld hebt toegevoegd, zie je weer je formulier. Om het zojuist aangemaakte aangepaste veld toe te voegen klik je op ”Mijn velden”.

Stap 7: Je ziet hier je aangemaakte aangepaste velden. Sleep, net zoals we bij stap 2 hebben gedaan, dit veld in het formulier.

Stap 8: Het formulier ziet er nu als volgt uit.

Stap 9: Het is ook mogelijk om bepaalde velden verplicht te maken. Klik op het veld dat je verplicht wilt maken. Onderstaand beeld verschijnt. Klik de checkbox aan.

Optioneel: het is ook mogelijk om een eigen HTML-veld toe te voegen in je formulier. Dit doe je als volgt:

1. Sleep, net zoals je hierboven hebt gedaan, een veld in het formulier. Kies het veld ”HTML-code”;
  2. Vul de volgende code in: <p><a href=“URL”>TEKST</a></p>
  3. Op de plek van URL vul je de URL in waar je naartoe wilt linken. Vul op de plek van tekst de tekst in die zichtbaar wordt in het formulier.
  4. Voorbeeld: je wilt linken naar de Privacy Statement van je website

<p><a href=“mijnwebsite.nl/privacy-statement”>Privacy Statement</a></p>