Kan ik MailBlue gebruiken in combinatie met WordPress?

Ja! De web software van WordPress kun je gebruiken om een mooie website of blog in te creëren. Als je WordPress gebruikt in combinatie met ActiveCampaign / MailBlue kun je eenvoudig inschrijfformulieren op je site plaatsen. Ook kun je er heel gemakkelijk site-tracking mee activeren voor een verbeterde segmentatie van je contacten.

Omdat ze bij ActiveCampaign groot voorstander zijn van WordPress (wij van MailBlue ook!) is er een WordPress-plugin ontwikkeld, daarmee is site-tracking activeren en inschrijfformulieren op je website plaatsen echt een peuleschil geworden!

Je kunt de plugin installeren door in je WordPress-website naar ‘Plugins’ te gaan, te kiezen voor ‘Nieuwe Plugin’ en te zoeken naar ‘ActiveCampaign’. Activeer de 'ActiveCampaign - Forms, Site Tracking, Live Chat' plugin.

Eenmaal geïnstalleerd moet je jouw MailBlue account nog wel even koppelen aan deze plugin. Dit doe je door in het menu binnen WordPress naar ‘Instellingen’ -> ‘ActiveCampaign’ te gaan en hier de API-gegevens in te vullen. Kan je de API-gegevens niet vinden? Klik dan hier.

Zodra je de gegevens hebt ingevuld, kun je het formulier dat je wilt integreren binnen je WordPress aanvinken onder 'subscription forms'.

Vervolgens vind je bij het aanmaken van een nieuwe pagina of blogartikel nu een logo van ActiveCampaign, waarmee je met 1 klik een inschrijfformulier kunt invoegen:

Tip 💡: Via ‘Instellingen’ -> ‘ActiveCampaign’ kun je ook met één vinkje Site Tracking activeren.
LET OP: Vergeet niet om daarna op ‘Update Settings’ te klikken.