Een koppeling maken met Phoenix

Voor het koppelen met Phoenix moet je eerst de API key vanuit MailBlue kopiëren.

1. Dit kan je doen als je klikt op "instellingen" links onderin het menu
2. Vervolgens klik je op "developer"
3. Kopieer de URL en de Key

4. Nu kan je de koppeling maken binnen Phoenix
5. Ga naar Marketing > Email Marketing
6. Klik op Add Provider en kies daar voor ActiveCampaign (gelijk aan MailBlue)
7. Hier kun je vervolgens de API url en Key plaatsen die je zojuist hebt opgezocht in je MailBlue account

8. Klik op 'save' en synchroniseer

Phoenix kan enkel formulieren koppelen aan formulieren in MailBlue. Je koppelt je Phoenix formulier dus niet aan een lijst in MailBlue.

Standaard zorgt Phoenix ervoor dat voor elke lijst een formulier klaarstaat waar een naam en e-mailadres ingevoerd kan worden. Als dit voldoende is hoef je verder niets te doen. Wil je echter meer velden toevoegen aan het formulier (zodat je meer informatie kunt verzamelen, zoals bijvoorbeeld een telefoonnummer), dan dien je vooraf ook een formulier aan te maken in je MailBlue account met Daarin de gewenste velden. Lees hier hoe.

Je doet dus het volgende

1. Maak een formulier met alle gewenste velden in MailBlue en koppel deze aan je lijst
2. Synchroniseer Phoenix nogmaals met ActiveCampaign (MailBlue). Dit doe je door naar Dashboard te gaan en vervolgens Marketing > E-mailmarketing > ActiveCampaign > Sync data

3. Je formulier is nu ingeladen in je Phoenix account