Hoe kan ik een rapportage opvragen over de automatiseringen die ik heb gemaakt?

Rapportages over de automatische series zijn te vinden onder het kopje “rapporten” -> "rapporten automatische series". Hier krijg je een overzicht te zien van alle automatiseringen die je hebt aangemaakt. Per automatisering zie je onder meer het aantal berichten en het aantal contacten die hierin betrokken zijn, de mate van interactie en het aantal contacten die de automatisering hebben voltooid of juist net zijn toegevoegd.

Door bij een automatisering op de puntjes te klikken kan je verschillende gegevens inzien over de automatisering. Bij het overzicht vind je bijvoorbeeld hoeveel contacten er in de automatisering zitten en hoeveel mails er zijn verzonden.

Wil je meer informatie over de mails in de automatiseringen zelf? Dan kan je in het dashboard naar beneden scrollen. Hier kan je per campagne in de automatisering het overzicht bekijken. mceclip2.png

In het overzich kun je de ‘open trend’ inzien, een grafiek die duidelijk aangeeft op welke momenten de mail het meest is geopend (1). Links onderaan wordt de activiteitenstroom weergegeven, wat je vertelt wat er met de mail gebeurt (2). Hiernaast zie je een percentuele weergave van het aantal geopende mails, clicks, doorgestuurde mails en bounces (3). Door op deze acties te klikken, zie je ook precies welke contacten bij de acties betrokken zijn. Helemaal rechts onderaan wordt het aantal klanten die de mail wel en niet hebben geopend getoond (4).