Hoe plaats ik website tracking op mijn website?

Met Site-Tracking kun je de inschrijvingen op jouw mailinglijst (je contacten) helemaal volgen op jouw website. Zo kun je zien welke pagina’s iemand bezoekt en waar een gebruiker in geïnteresseerd is. Met deze informatie kun je geautomatiseerd een mailtje sturen aan iedereen die bijvoorbeeld in de winkelwagen is geweest maar geen aankoop heeft gedaan, of die een bepaalde pagina bezocht heeft.

Om hier gebruik van te kunnen maken, dient er een klein stukje code te worden geplaatst op je website. Deze code vind je in je MailBlue account en plaats je vervolgens in de footer van je website, om zo conflicten met andere codes te voorkomen.

Tracking code kopiëren

De code die je moet plaatsen vind je in jouw MailBlue account door de onderstaande stappen te volgen.

1. Ga naar "Instellingen".

2. Klik op "Tracking" in het menu.

3. Zet "Site tracking" aan door de status switch om te zetten.

4. Voeg de website URL toe via de "domein witte lijst".

5. Plaats de code op de website.

6. Klik op "Bewaar instellingen".

Tracking code plaatsen

De manier waarop je de code op je website kunt plaatsen, verschilt per website. Als je gebruik maakt van WordPress, kun je deze eenvoudig in de footer plaatsen met behulp van de ‘Insert Headers and Footers Plugin‘. Deze is gratis te downloaden vanuit WordPress. Hieronder is deze plugin te zien:

Wanneer je geen gebruik maakt van WordPress, dan kun je je website bouwer vragen om je hierbij te helpen. Zo heeft een Phoenix website bijvoorbeeld geen footer, dus is het aan te raden om de code in de 'body' te plaatsen.

Wij raden in ieder geval aan om de code ten aller tijde in de footer van je website te plaatsen, indien dit mogelijk is bij je website. Dit voorkomt problemen met eventuele andere codes die op de website geplaatst zoals bijvoorbeeld Google Tag Manager die vaak in de header wordt geplaatst.