Hoe plaats ik website tracking op mijn website?

Met Site-Tracking kun je de inschrijvingen op jouw mailinglijst helemaal volgen op jouw website. Zo kun je zien welke pagina’s iemand bezoekt en waarin een gebruiker is geïnteresseerd. Stel je eens voor dat je geautomatiseerd een mailtje kunt sturen aan iedereen die in de winkelwagen is geweest maar geen aankoop heeft gedaan! Dit kan via de site- & event tracking van MailBlue.

Om gebruik te kunnen maken moet er een klein stukje code worden geplaatst op de website. Deze code moet in de header OF in de footer van de website worden geplaatst. Je kunt er ook voor kiezen om de code in Google Tag Manager te plaatsen. Dat doe je door de code te kopiëren naar een aangepaste HTML-tag.

Maak je gebruik van WordPress? Maak je geen zorgen je kunt dit heel makkelijk doen via de ‘Insert Headers and Footers Plugin‘. Maak je geen gebruik van WordPress? Vraag dan jouw web developer om dit voor je te doen.

De code die je moet plaatsen vind je in jouw MailBlue account door de onderstaande stappen te volgen.

1. Ga naar "instellingen".

2. Klik op "tracking" in het menu.

3. Zet "site tracking" aan door de status switch om te zetten.

4. Voeg de website URL toe via de "domein witte lijst".

5. Plaats de code op de website.

6. Klik op "bewaar instellingen".