Hoe pas ik de opt-in bevestigingsmail aan?

De opt-in bevestigingsmail is het bericht die je contacten ontvangen nadat ze zich via een formulier hebben ingeschreven. Dit bericht kan alleen verstuurd worden wanneer je de dubbele opt-in functie aan hebt staan bij het formulier. Voor meer informatie over het verschil tussen een single en dubbele opt-in, klik hier. Als een contact al actief in je lijst staat, wordt deze mail niet verstuurd. In dit artikel laten we je zien hoe je de bevestigingsmail aanpast.

Wil je liever de video bekijken? Klik dan hier.

Om je bevestigingsmail aan te passen, dien je de volgende stappen uit te voeren:

1. Klik links in het menu op 'Formulieren'.

2. Klik op het formulier waarbij je de bevestigingsmail wilt wijzigen
  3. Klik op 'Opties' in het menu rechts en vervolgens op het tandwieltje bij de formulieractie 'Abonneren op lijst'

4. Klik naast 'Opt-in E-mail' op 'Wijzig'.Wijzigen.png

5. Vervolgens kun je de mail bewerken op dezelfde manier als binnen je campagnes. Om het onderwerp van de bevestigingsmail te wijzigen, klik je op het tandwieltje rechts bovenin.

6. Er verschijnt nu een venster waar kun je dit aanpassen. Ook kun je bijvoorbeeld een test naar jezelf sturen.

7. Wanneer je klaar bent met de wijzigingen, klik je op 'Klaar'.
  8. Klik vervolgens op 'Opslaan'. Je bevestigingsmail is nu aangepast.