Wat gebeurt er met contacten die zich uitschrijven?

Contactpersonen die zich uitschrijven van jouw e-mailverkeer blijven wel zichtbaar binnen het MailBlue account. Deze personen staan gemarkeerd als inactieve contacten. Je kunt deze na een tijd handmatig verwijderen, maar dan ben je ook de gegevens van deze personen kwijt. Denk hierbij aan contactgegevens, maar ook de geschiedenis wanneer zij welke e-mail hebben geopend en dus interactie hebben gehad met de door jou gestuurde e-mails.


Wanneer een contact in een automatisering zit en hij/zij schrijft zich uit dan blijf je het contact in de automatisering zien. Het contact doorloopt alle stappen van de automatisering maar er worden geen mails verstuurd. 

Hoe schrijf ik mijn contacten terug in? 

Wanneer een contact zich heeft uitgeschreven voor een lijst, maar toch terug op de lijst wilt komen, dien je deze lijst eerst weer actief te zetten.


Ga naar contacten en zoek het betreffende contact op. Scroll naar de lijsten van dit contact en klik op de lijst waar het contact op is uitgeschreven. 

Status_contact.png

Pas vervolgens de status aan van 'Uitgeschreven' naar 'Ingeschreven'.

Uitschrijving_ongedaan_maken.png

Het contact staat nu weer in de lijst en zal de e-mails weer ontvangen.

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0