Hoe kan ik een double (dubbele) opt-in in- of uitschakelen?

Een double opt-in ofwel een bevestiging van inschrijving is in Nederland (nog) niet verplicht. Om deze reden geven we je binnen MailBlue de optie om te kiezen voor een single of double opt-in.

Het grote voordeel aan een dubbele opt-in is dat mensen daadwerkelijk bevestigen dat het e-mailadres van hen is en dat zij ook het e-mailadres hebben ingevuld. De interesse is er dus meer. Het nadeel is dat een deel van de inschrijvingen ook zal vergeten om de aanmelding te bevestigen waardoor je simpelweg aanmeldingen misloopt.

Hieronder wordt uitgelegd hoe je de dubbele opt-in kunt in- en uitschakelen. Wil je weten hoe je de bevestigingsmail bij een dubbele opt-in kunt aanpassen, lees dan dit artikel.

Voor de video, klik hier.

1. Klik in het menu op "formulieren".

2. Klik op "wijzig" naast het formulier waarvan je de bevestigingsmail wilt aanpassen.

3. Klik op "opties" in het menu rechts en vervolgens op het tandwieltje rechts van de lijst dropdown bij "formulieractie".

4. Zet het schuifje achter "deelname bevestiging" naar wens aan of uit.