Hoe maak ik segmenten aan?

Het is handig om je contacten te segmenteren, omdat je dan gerichte campagnes sturen naar subgroepen in je lijst. Hierdoor kun je goed inspelen op specifieke interesses.

Door zo specifiek mogelijk te targeten, ontvangen je contacten alleen berichten die ook daadwerkelijk relevant zijn voor hen. Dit verhoogt de kans dat ze de campagne lezen, er op klikken en mogelijk ook een aankoop voltooien.

Je kunt segmenten op verschillende momenten aanmaken.

Een segment aanmaken bij contacten met geavanceerd zoeken

Klik in het menu op “contacten”. Rechts boven je lijst vind je een zoekbalk. Door hier op te klikken wordt de optie “geavanceerd zoeken” weergegeven. Na het selecteren van deze optie krijg je de mogelijkheid om segmenten op te stellen.

segmenten aanmaken 1

Hier kun je de voorwaarden kiezen voor je segment. Als je meerdere voorwaarden toevoegt, krijg je de “en/of” optie te zien. Door “en” te selecteren maak je het segment nog specifieker en zullen er minder contacten onder vallen. Met de “of” optie maak je het segment juist breder en zullen er meer contacten onder vallen.

segment aanmaken 2

Klik op “zoek” zodra je de voorwaarden hebt ingevoerd. Die contacten die hieraan voldoen worden dan weergeven. Als je hierna weer op het zoekveld klikt worden er twee opties weergeven. Kies hier voor “opslaan als segment”.

Hierna opent een nieuw scherm waar je het segment kunt benoemen. Let er op dat je een goed beschrijvende benaming kiest, zodat je gemakkelijk de contacten herkent die gesegmenteerd worden. Klik vervolgens op “opslaan”.

Het segment staat vervolgens ook in het overzicht van segmenten, die zichtbaar is bij het kiezen van een lijst voor een campagne.

Een segment aanmaken tijdens het creëren van een campagne

Start met het maken van een nieuwe campagne.

Bij het selecteren van de lijst, kies de lijst waarnaar je de campagne wilt sturen. Zodra je de checkbox hebt aangevinkt, zie je de optie “segmenteer geselecteerde lijst(en)”. Als je hier op klikt verschijnt er een nieuwe optie onderaan je lijsten. Klik hier op “nieuwe maken”.

segment aanmaken 5

Vervolgens kun je een nieuw segment aanmaken. Denk er wederom aan dat je hierbij een goed beschrijvende benaming kiest. Klik vervolgens op “voeg je eerste voorwaarde toe”.

segment aanmaken 3

Hierna kun je de voorwaarden kiezen voor je segment. Zodra je deze hebt ingevoerd, klik dan op “klaar”. Het segment dat je hebt aangemaakt is dan automatisch geselecteerd.